28 Aralık 2014 Pazar

Kedili Kitaplar ^.^

Merhaba kediseverler, bugün tam bir kitap kurdu olarak, size favori kitaplarımdan bahsedeceğim.Bu kitapların ana karakterleri tahmin edeceğiniz gibi kediler..Bu "mucize kedilerin" kitaplarından, en az bir tanesini bile okumadıysanız, hemen en yakınınızdaki kitapçıya gitmenizi öneririm :).

Benim en sevdiğim kitap; Dört Ayaklı Mucize
 

Şahsen ben, gerçek hikayelerden bahseden kitapları seviyorum.
Bu kitap da yaşanmış olayları anlatıyor.İçinde, mucize bir kedi de olunca haliyle benim en sevdiğim kitaplar listesindeki birinci sırasını aldı.
Julia Romp'un, yani kitabımızın yazarının çocuğu dokuz yaşındaki George, otizmli bir çocuktur.İçine kapanıktır, annesiyle arasında hiçbir bağ kurmamıştır ve terapilere karşın durumunda bir iyileşme görülmemektedir.Ama annesi Julia bir gün eve açlıktan ölmek üzere olan hasta bir kediyi getirince, mucizeler peş peşe gerçekleşmeye başlar.. :)
George Ben'i ilk gördüğü andan itibaren onunla konuşur ve oynar."Ben" adını verdikleri bu mucize kedi George'nin kendi isteğiyle iletişime geçtiği ilk canlıdır ve bu durum, George'la Julia'nın yaşamını kökünden değiştirir.Ne var ki Ben, nasıl çıktıysa karşılarına ansızın, bir gün de arkasında iz bırakmadan kaybolur...


Sokak Kedisi Bob- Bob'un Dünyası
Aynı Dört Ayaklı Mucize gibi bu da gerçek bir hikaye..Bu kitabı henüz okumadım, ama okuyunca Dört Ayaklı Mucize kitabı kadar çok beğeneceğime eminim.Kendi görüşlerimi paylaşamadığım için, sizle kitabın arkasını paylaşacağım.
"Sokaklarda yaşayan James Bowen, yaralı bir sarman bulduğunda  hayatının ne denli değişeceğini bilmiyordu.Kıt kanaat geçiniyordu ve son ihtiyacı olan şey bir kediydi.
Oysa tanıştıktan sonra ayrılmaz bir ikili oldular ve birbirlerinin yaralarını sardılar."

Sevgi Bağı
Sevgi Bağı
Kör bir kedinin hikayesi...
"Cesur ve kararlı bir kedi olan Homeros'un kimi zaman neşelendirecek, kimi zaman hüzünlendirecek sevgi dolu bir hayat hikayesi."

Dewey - Dünyanın Kalbine Dokunan Kütüphane Kedisi
Dewey - Dünyanın Kalbine Dokunan Kütüphane Kedisi
"Bir kedi sizin üzerinizde ne kadar etkide bulunabilir? Bir kedi kaç kişinin yaşantısını etkileyebilir? 
Terk edilmiş bir yavru kedi klasik bir Amerikan kasabasındaki küçük bir kütüphanede nasıl dünya çapında ünlü olur? Dewey'in büyüleyici öyküsünü okumadan bu sorulara yanıt veremezsiniz.
Dewey'in öyküsü olası en kötü durumda başlıyor. Yalnızca birkaç haftalık  yavru iken, yılın en soğuk gecesinde Spencer kasabası Halk Kütüphanesi'ne sığınır.Kütüphane yöneticisi Vicki Myron ertesi sabah onu bulmuştur. Myron alkolik kocasından ayrılmış, göğüs kanseri olan çocuklu bir kadındır. Dewey onun ve personelin kalbini kazanmıştır ve yukarı doğrularak soğuktan neredeyse donmuş patisini kaldırarak ona teşekkür edecektir. Sonraki on dokuz yıl boyunca Spencer halkı onun heyecanını, sıcakkanlılığını ve (bir kediye özgü) insancıllığını ve her şeyden önce en çok kimin ihtiyacı varsa onun yanına gitmesini sağlayan altıncı hissini yaşayacaktır.Onun ünü başka kasabalara ve ardından başka eyaletlere doğru artar ve sonunda tüm dünyaya ulaşır. Dewey yalnızca bir dosttan daha fazlasıdır; o genel olarak tarımla geçimini sağlayan bu kasabanın insanları için bir gurur kaynağı olmuştur."

Kedili kitaplarınızı okurken, kedileriniz de kucağınızda olsun,hepinize kedili günler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...