20 Aralık 2014 Cumartesi

Kediler ve Yılbaşı! ^.^

Merhaba kedi severler :) Yılbaşına az bir süre kala,böyle bir makale yazmamın biz kedi sahipleri için faydalı olacağını düşündüm.


1.Çam ağacı ve kediler
Yılbaşında Türkiye'de ki çoğu kişi çam ağacı süslemeyi tercih etmese de,eğer siz süsleyecekseniz benden size bir tavsiye; yol yakınken bu işten vazgeçin! Kediniz,birinci aşamada siz ağacı süslerken süsleri yere düşürecek,ağacın üzerine çıkıp ağacı devirecektir.Siz ağacı süslerken ortalarda yoksa,ortaya çıkınca hemen ağacın üzerine atlayacaktır :)
2.Hediyeler
DİKKAT: HEDİYELERİNİZİ KEDİLERİN ULAŞAMAYACAĞI, SERİN VE KURU YERDE SAKLAYINIZ.Evet durum bu kadar vahim, çünkü arkadaşınıza aldığınız o muhteşem kokulu parfümün muhteşem paketi kediniz gördükten sonra o kadar da muhteşem gözükmeyebilir.Ama kediniz de haklı olabilir,belki de kendine alındığını sanmıştır? :)

3.Yemekler
Yılbaşı için yaptığınız o lezzetli yemekleri yerken,kedinizin de uslu uslu kuru mamasını yiyeceğini sanıyorsanız,yanılıyorsunuz! Masanın etrafında dolanacaklar, delicesine miyavlayacaklar,siz verene kadar sizi rahat bırakmayacaklar,vermezseniz ise size küsecekler! Ama asla kedinize ev yemeği vermemeniz gerektiğini bildiğiniz için,vermeyeceksiniz ve yılbaşını küs geçireceksiniz,geçmiş olsun!





4.Ziyaretçiler
Yılbaşını yalnız geçiremeyeceğinize göre,kedinizin de onları için kötü planları olacaktır.Bacaklarına atlarlar,okşamalarına izin vermezler,tıslarlar.Eğer onun hoşlanmadığı insanları davet ettiyseniz,felaket bir gece sizi bekliyor demektir! Ama hoşlandığı insanlar geliyorsa,bu sefer de sizin yüzünüze bakmayacaktır :))



5.Peki ya kediniz?
O kadar çam ağacı devirdi,hediye paketlerini parçaladı,yemeklerinizi silip süpürdü (eğer aşağıdaki maddeyi uygularsanız silip süpürmeyecektir:)) ,ziyaretçilere dil çıkardı.Sizce de bir ödülü hak etmedi mi? :)

  • ONA ÖZEL YEMEK YAPIN

İşte ona yapabileceğiniz bazı tarifler ;)

ZOR BEĞENENLER YEMEĞİ

Yarım kilo tavuk eti, haşlanmış
250 gr taze brokoli, haşlanmış
250 gram havuç, haşlanmış
Tavuk suyu

Tüm malzemeleri mutfak robotunda iyice karıştırın. İstediğiniz kıvama getirecek miktarda tavuk suyu katın. Aynı tarifi balık eti ile de yapabilirsiniz. Başka sebzeler veya pirinç ekleyerek de çeşitlendirebilirsiniz. Küçük dostunuza afiyet olsun :)

YUMURTALI CİĞERLİ PİLAV

250 gr kara ciğer (tavuk ya da dana)
4 adet çok pişmiş yumurta
Haşlanmış haliyle 2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Karaciğeri küçük parçalar halinde doğrayıp, yağlarını da üzerinde bırakarak iyice kavurun. Diğer malzemelerle beraber mutfak robotunda iyice karıştırın. Eğer karışım çok koyu olduysa, biraz su katarak yumuşamasını sağlayın. Afiyet olsun :)

CİĞER SOTE

250 gr dana kara ciğeri
Yarım bardak su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Yağı tavada kızdırıp, ciğer parçalarını içine katın. Ciğerleri, dış yüzeyleri pişip, iç kısımları da kurumayacak kadar kızartın. Tavaya suyu katıp iyice karıştırın, Karışımı mutfak robotuna aktarın. Mamanın kıvamı çok yumuşak olduysa, bayat ekmek kırıntısı ekleyip kıvamı koyulaştırın.


  • ONA YENİ BİR ŞEY ALIN
Oyuncak, pahalı bir mama (300 gr'lık paketlerinden) veya başka bir şey alın. Yılbaşında sadece kendi hediye paketini parçalasın :)



TÜM KEDİCİLERE MUTLU YILLAR,KEDİLİ GÜNLER! ^.^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...