27 Kasım 2014 Perşembe

Sokak Hayvanları İçin Yapabilecekleriniz - 2 - ^.^

Geçen yazımızda,sokak hayvanlarının barınması için yapılabilecek bir evden ve onlara alabileceğimiz mamadan bahsetmiştik.Şimdi,başka konulardan bahsedeceğim :)

Bildiğiniz gibi,kedi-köpekler için bir kaba yiyecek-su koyduğumuzda,o kabı ertesi gün aynı yerde bulma ihtimalimiz %1.Plastikçiler,çöpçüler veya çevreyi kirlettiğini düşünen komşularımız bu kapları alıyorlar.Ayrıca yağmur,kar vb. durumlarda,hayvanlar kaplara ulaşamıyor,ulaşsa bile mama artık ıslanmış oluyor.Bunun için,şöyle bir mama kabı yapabiliriz:
 Tabii ki hala komşular,çöpçüler bu kapları alacak,ama onlar yiyene kadar başında beklersek,yedikten sonra da evimize tekrar götürürsek mamaların ıslanmaması sağlamış oluruz.Eğer başında duramayacaksanız,kuytu bir yere koyun,yine biri alırsa asla pes etmeyin,yapıp koymaya devam edin.

NOT: Lütfen keskin yerleri bantlayın.

Beslenme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması dışında :

  • Bakıp bakamayacağınızdan emin olmadan hayvan sahiplenmeyin.
  • Sahiplendiğiniz ve sonradan bakamayacağınızı düşündüğünüz hayvanları sokağa atmayın.
  • Barınaklara yardımda bulunun,ziyaret edin.
  • Çevrenizdeki hayvanları kısırlaştırıp aşılatın.Belediyeden yardım alabilirsiniz,kısırlaştırma ve aşılatma belediyelerin görevlerindendir.
  • Pet shoplardan hayvan almayın.Sokaktan bir can sahiplenin.
  • HaySev'in ilanlarını facebook sayfanızda,kendi sitenizde paylaşın.
Türkiye'nin neresinde olursanız olun,kötü koşullarda tutulan veya tacize uğrayan bir hayvan gördüğünüzde 0 212 251 63 25 numaralı telefonu arayarak İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'na ulaşınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...